INGREDIENSER
115 g hvetemel, og litt ekstra til å strø formen
115 g smør, og litt ekstra til å smøre formen
200 g strøsukker
115 g mørk sjokolade
50 ml melk
2 egg, lett sammenvispet
GJØR SLIK:
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en springform(ca 23 cm) og strø litt hvetemel på. Ha smøret og sjokoladen i en kjele og rør det over svak varme til det har smeltet og fått en fin og glatt konsistens. Fjern det fra varmen, og ha det i en miksebolle sammen med sukker og pisk dette. Mens det piskest godt tilsetter du eggene og melken. Rør så hvetemelet inn og pisk det til det er blandet. Hell blandingen i formen og prøv å få det så jevnt som mulig. Stek dette i ovnen i 25 minutter. Når du har tatt kaken ut av ovnen, skrur du varmen ned til 160 grader.
TOPPING
125 g strøsukker
500 g myk kremost
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt
115 g yoghurt naturell
smeltet sjokolade til å helle over eller revet sjokolade
GJØR SLIK:
Ha sukker, kremost, egg og vaniljeekstrakt i en miksebolle og pisk dette til alt er godt blandet. Rør inn yoghurten og hell dette over browniebunnen. Stekes i 45-55 minutter, eller til midten så å si er fast. Dra en kniv langs kanten av ostekaken slik at den løsner fra formen. La den bli helt avkjølt før du tar den ut av formen. Sett kaken i kjøleskap og la den stå i 4 timer eller over natten før du deler den opp i stykker. Rasp over sjokolade.
Ønsker dere en fantastisk helg og nyt kaken!! Den smaker fortreffelig!! :)
klem
Nina og Karoline
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar