Her deler vi oppskrifter som skal være enkle og lette for alle. Følg oss gjerne på instagram baking4us der legger vi ut bilder av alt vi baker.
mandag 7. oktober 2013
Tiramisukake
Kakering på 26 cm i diameter
Fingerkjeks
INGREDIENSER
DYNK
4 dl espresso eller sterk kaffe
120 g sukker
2 ss marsala
MASCARPONEKREM
2 plater gelatin
40 g eggeplommer( 2 små)
1/2 dl kremfløte
55 g sukker
20 g maisenna
2 dl + 1/2 dl H-melk
250 g mascarpone
4 dl kremfløte
GJØR DETTE
DYNK
Løs opp sukkeret i den varme kaffen. Avkjøl kaffen og smak den til med Marsala.
MASCARPONEKREM
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Ha fløte, 2 dl melk og sukker i en kjele, rør det sammen og varm opp til kokepunktet. Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp det lett sammen. Visp inn eggeplommene i melk- og maisennablandingen. Hell 2/3 av den varme væsken litt og litt oppi eggeblandingen mens du rører med en visp. Hell så blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og la det småkoke i et halvt minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en visp. Hell kremen over i en bolle. Kryst vannet ut av gelatinen og ha det i den varme kremen. Rør godt slik at gelantinen smelter. Sett det til avkjøling. Når kremen er avkjølt, piskes den glatt sammen med mascarponen. Til slutt pisker du fløten til krem og vender forsiktig inn.
MONTERING
Sett kakeringen på en flat tallerken. Dypp fingerkjeksene godt i dynken og legg dem slik at de dekker bunnen av formen. Fyll tiramisukrem til halvveis opp i ringen. Legg på et lag til med dynket fingerkjeks. Fyll tiramisukrem til toppen av ringen. Sett kaken til avkjøling til den stivner.
Sikt ca. 3ss kakaopulver over kaken.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar