lørdag 12. oktober 2013

Tiramisù macarons


Da er det lørdag og hva er bedre enn å kose seg med noen fantastiske smakfulle makroner som smelter på tungen? Her er iallfall oppskrift, slik dere kan prøve å lage de.
Nyyyt!!



INGREDIENSER

1 ts tørrkaffepulver
1 3/4 malte mandler
2 1/2 dl melis (litt extra til å sikte over, vi brukte kakao)
2 eggehviter av store egg
1 ts kakao
1/2 dl sukker

GJØR DETTE

Sikt tørrkaffepulver, maltemandler og melis og ha det i en bolle. Ha eggehvitene i en miksebolle og pisk de til de danner myke topper. Pisk så inn sukkeret, litt om gangen til du får en fast, blank marengs. Bland inn en tredel av mandelblandingen om gangen med en slikkepott, til du har rørt inn hele mandelblandingen. Ha røren i en sprøytepose med en rundt tipp, ca 1 cm i diameter. Sprøyt små rundinger(ca på størrelse med en 5 kroning) på bakebrettet med bakepapir. Dunk stekebrettene bestemt med hånden for å fjerne luftbobler. Sikt kakaopulver over. La makronene stå å tørke i 30 minutter. Varm stekeovnen til 160 grader. Stek de i ca 10-15 minutter. Avkjøl dem på bakepapiret til de blir kalde.

FYLL

1 1/4 dl mascarpone
1 ss marsala eller søt sherry (dette kan sløyfes)
2 ss sukker
2 ss revet sjokolade

GJØR DETTE

Pisk mascarpone, marsala/sherry og sukker til en glatt og fin krem. Ha kremen på en makron og dryss revet sjokolade på og legg en annen makron over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar