Disse kjeksene bruker vi til jul også, de er så dekorative. Vi lager de i mange farge- og smaksvarianter. Her er en versjon av de og vi legger ut flere når det nærmer seg jul:) De er også fine til valentine eller en anledning der hjerter skal være et symbol.
INGREDIENSER
1 1/2 ts kokende vann
1 ts kaffe latte-pulver
140 g sukker
225 g mykt smør
1 eggeplomme,lettvispet
1 ts vaniljesukker
250 g hvetemel
3 ss kakaopulver
salt
GJØR DETTE
Kok opp vannet og ha kaffe latte-pulveret i vannet og rør dette til en tykk pasta. Ha smør og sukker i en bolle og rør det hvitt med en mikser eller med en tresleiv. Pisk så inn eggeplommen. Del røren i to. Ha kaffe latte-pastaen inn i ene halvparten. Sikt 140 g hvetemel og en liten klype salt, og rør dette til det er godt blandet. Form deigen til en rund ball og pakk den i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i noen timer.
I den andre halvdelen av deigen rører du inn vaniljesukkeret og resten av det siktede melet, kakaopulver og en klype salt ned i bollen. Dette røres også til det er godt blandet. Form deigen til en rund ball og pakk den i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i noen timer.
Kle to bakeplater med bakepapir og formvarm stekeovnen til 190 grader.
Ta deigemnene ut av plasten. Brett ett bakepapir i to og legg deigen mellom og kjevle dem ut til 3 mm tykke leiver. Stikk ut hjerter med en 7 cm hjerteutstikker. Stikk ut midten av kakene med en hjerteutstikker som er 4-5 cm. Legg kakene i god avstand på bakeplatene. Legg små sjokoladehjerter inn i de store hvite hjertene, og små hvite hjerter i de store sjokoladehjertene. Kakene stekes midt i ovnen i 10-15 minutter. La de hvile på bakeplatene i 5-10 minutter. Flytt kakene over på en rist til de blir avkjølt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar