onsdag 9. oktober 2013

Lamington bites


4 romtempererte egg, skilt
145 gr sukker
2 ss bakekakao
70 gr hvetemel
30 gr maisenna
1/3 ts bakepulver

SJOKOLADEGLASUR
375 gr melis
60 gr bakekakao
90 gr hakket smør
1 ss pulverkaffe
270 gr kokosmasse

Forvarm stekeovnen til 180 grader C. Ha bakepapir i en 20x30 cm stor kakeform.

Pisk eggehvitene med mikser til de danner myke topper. Tilsett sukkeret gradvis og pisk godt etter hver tilsetning. Pisk til sukkeret løser seg opp og blandingen er tykk og blank. Ha i eggeplommene og pisk godt. Sikt kakaopulveret, hvetemelet, maisennaen og bakepulveret sammen og vend det forsiktig inn i eggeblandingen. 

Hell røren over i formen og glatt ut overflaten. Stek kaken i 20 minutter, eller til den kjennes fjærende ved berøring. La kaken hvile i formen i 5 minutter, og ha den deretter på en rist til avkjøling. Skjær den avkjølte kaken i 3 cm store terninger. 

SJOKOLADEGLASUR
Sikt melisen og kakaopulveret sammen. Rør inn smøret, 1 3/4 dl kokende vann og kaffepulveret og bland det til det er glatt. Ha kokos på et stort fat. Bruk to gafler og dypp kakene- èn om gangen- i sjokoladeglasuren. Vend dem i kokosmassen, og plasser den på en rist. La lamington-bitene stå i minst 1 time før servering. 

klem
Nina og Karoline

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar