søndag 18. august 2013

Chocolate meringue pie

God kveld alle sammen. Håper dere har hatt en fin helg. For en stund siden lagde vi Chocolate meringue pie og den smaker himmelsk.. La den stå å hvile en stund etter at du har tatt den ut av ovnen. Server gjerne med vaniljeis, vaniljekrem eller krem.



INGREDIENSER

225 g sjokoladekjeks
60 g smør

FYLL

4ss strøsukker
6 dl melk
3 eggeplommer
4 ss maisenna
100 g kokesjokolade,smeltet

MARENGS

100 g strøsukker
2 eggehviter
1/4 ts vaniljeessens

             
GJØR SLIK:

Legg kjeksene i en plastpose, og knus dem godt med en kjevle. Ha dem i en bolle. Smelt så smøret og rør det inn i kjekssmulene. Ha kjeksblandingen i en paiform(24cm) og press blandingen fast til bunnen og sidene.
Ha sukker, eggeplommer og maisenna i en stor miksebolle, og pisk dette til det danner en jevn pasta. Tilsett melk om det blir nødvendig. Ha melken i en gryte og varm den til den nesten koker. Hell den, litt om gangen ned i eggeblandingen mens du rører godt. Ha så blandingen over i en gryte og kok det over lav varme til den tykner. Rør hele tiden. Ta gryten av platen og bland den smeltede sjokoladen inn. Hell røren over kjeksbunnen i formen.

Pisk eggehviter i en stor miksebolle til de står av seg selv. Visp inn to tredeler av sukkeret, litt av gangen til blandingen er stiv og blank. Vend inn siste rest av sukkeret og vaniljeessensen.
Bre marengsen over fyllet, og lag bølgemønster med en skje. Sett paien midt i ovnen i 30 minutter  på 160 grader til marengsen er blitt gyllen. Serveres varm.

Nyt!!!

Love
Nina & Karoline


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar